Bästa medlemmar och grannar,

Sommaren i år blir inte som vi önskar eller drömmer om. Den blir mindre, snävare och strängare. Men den kommer, med värme och vila för de flesta, och hit ut till norra Värmdö kan de många av oss som bor i Stockholmsområdet ta oss utan att bryta mot FHMs riktlinjer. Det kan alla andra Stockholmare också, mer om det strax.

Som ni alla har kunnat se i årets medlemstidning har vi i styrelsen för SSTF planerat för sammankomster och musikevenemang som vi är vana vid att ha här på sommaren. Och som ni säkert har förstått redan kommer det allra mesta att ställas in. Vi får hoppas på sommaren 2021.

Men det är en grupp Saltarö-Skärmarobor som vi vill försöka ge en så fin sommar som det bara är möjligt, och det är barnen. De har ju gått i skolan hela terminen, så nog ska de väl få sina uppskattade sommaraktiviteter? Vad vi kan se idag kommer vi att kunna genomföra både simskola och fotbollskola och vi vill också gärna se ungarna dansa på sitt sommardisco på dansbanan.

Städdagen lördagen den 13 juni är viktig i år, kom till Barnbadet för att rensa och kratta! Vi bjuder alla som deltar på grillad korv!

Årsmötet kommer att hållas som planerat lördagen den 27 juni, välkommen med en motion om du har förslag och ideer kring hur föreningen ska tackla epidemin!

Följande evenemang är inställda:

  • Midsommar
  • Saltaröanernas jazzkväll den 9 juli
  • AllCovers den 11 juli
  • Öppen scen den 15 juli
  • Bakluckeloppis den 16 juli

Barnaktiviter som kommer att genomföras 2020 på Saltarö-Skärmarö:

  • Seglarskola
  • Anmälningsdag till simskola och fotbollskola den 5 juli
  • Första dagen för simskola och fotbollskola den 6 juli
  • Barndisco på Klubbhusets dansbana den 14 juli

Slutligen några ord om baden denna sommar på Saltarö och Skärmarö. Eftersom många fler Stockholmare och Värmdöbor än vanligt kommer att stanna hemma i sommar i stället för att resa till Medelhavet eller andra hav blir det trångt på stränderna. Barnbadet sköts av föreningen men det står förstås fritt för alla människor att ta sig dit för att bada. Vi kan inte stänga någon ute. Det gäller även övriga badplatser. Det finns inte heller möjlighet att stänga av allmänna vägar för biltrafik. De parkeringsplatser som brukar bli överfulla med badgäster ligger inte på mark som föreningen kan kontrollera användningen av. Kiosken vid Barnbadet drivs sedan många år på ett förtjänstfullt vis, och vi vill väl stödja det lokala näringslivet?Det ser med andra ord ut att bli en sommar som kommer att kräva tålamod och medborgerlighet av oss alla.

//Styrelsen för SSTF